);
mei 19, 2019

Diabetes Werkschoenen

Diabetes Werkschoenen: waarom zou u die dragen? Als diabetespatiënt moet u bijzonder voorzichtig zijn met uw voeten. Draag daarom diabetesschoenen  Een kwart van de mensen met diabetes krijgt vroeg of laat te maken met voetproblemen. Pijnsignalen zijn niet goed meer te voelen, dus ook niet wanneer een schoen knelt. Diabetes Werkschoenen zijn dan een geschikte toevoeging aan uw werkkleding. Goed orthopedisch werkschoeisel verhelpt of vermindert bestaande voetklachten. Daarnaast hebben de juiste werkschoenen en zolen een preventieve functie.  Werklieden met diabetes kunnen last krijgen van wonden aan het been, de wreef en de voeten. Om dit te voorkomen en te genezen, krijgen deze mensen speciale werkschoenen of (steun) zolen aanbevolen in het leven. Bekijk onze aanbevelingen voor op het werk. Houd er rekening mee dat uw werkschoenen ook aan het einde van de dag (wanneer de voeten op zijn dikste zijn) nog lekker zitten. Met goede werkschoenen en een goede houding voorkomt u ook op langere termijn klachten in het bewegingsapparaat. Vraag ons gerust advies. De problemen die ondervangen kunnen worden met deze schoen zijn onder andere: diabetesvoeten, hallux valgus, extreem brede voeten, een hoge wreef en hamertenen. Vaak draagt men geen geschikt schoeisel en dit kan leiden tot meer klachten. Vervorming van de tenen kan leiden tot drukpunten, blaren en wrijving met onaangenaam draagcomfort als gevolg.

Diabetes Werkschoenen en voeten controleren

Niet alleen door de arts, maar vooral door uzelf. Diabetespatiënten kunnen namelijk sneller problemen krijgen met een slechte bloedcirculatie of een verminderd gevoel in de voeten. Een wondje op de voet van een diabetespatiënt heeft langer nodig om te genezen als bij een voet van iemand zonder diabetes. Hierdoor herstellen wondjes aan de voet of het been heel moeizaam.

 

 

Kenmerken van een goede heren werkschoen zijn als volgt:

 • Beschikbaar in grotere maten
 • Bredere pasvorm
 • Wijdtematen en het revolutionaire concept met 3 voettype’s
 • Hogere wreef
 • Veiligheidskenmerken zoals een veiligheidsneus en –zool.
 • Deze werkschoenen kunnen worden aangepast in lengte, breedte en hoogte, en voorzien van een maatvoetbed.
 • Speciale schoenen voor lastechniek, bouw en installatie
 • Speciale schoenen voor brandweer, cultuurtechniek en bosbouw

Elten Dialution als Diabetes Werkschoenen

Voetproblemen komen het meest voor bij mensen die al langere tijd diabetes hebben. Diabetes patiënten hebben baat bij goede schoenen zonder drukpunten en vervelende naden.  De Dialution is voor verschillende problemen te gebruiken. Problemen als: diabetesvoeten, hallux valgus, zesteensvoeten, hamertenen of een extreem hoge wreef zijn te ondervangen met deze unieke werkschoenen. Doordat de schoen beschikt over een extreem brede instap kan iedereen de schoen makkelijk aantrekken. De binnenschoen van de Dialution is opgebouwd uit meerdere lagen textiel en bevat een membraan. Recentelijk zijn daar nog een paar toonaangevende series bij gekomen: NOVA FIT – met een speciale pasvorm voor dames -, BIOMEX DYNAMICS voor biomechanische ondersteuning tijdens het lopen en om de gewrichten te ontzien, en SAFEGUARD speciaal voor grote voeten. Deze series zijn allemaal het resultaat van een intensieve samenwerking van experts en wetenschappers met de specialisten voor voetbescherming van ELTEN. Door het uiterst brede assortiment en de technologische competentie hoort ELTEN tot een van de meest toonaangevende aanbieders van veiligheidsschoenen in Europa.

Inlegzolen

Uw schoenen zijn er vaak niet op gemaakt om comfortabel te zitten gedurende lange dagen en dat kunt u merken aan het einde van de werkdag. Gelukkig kunt u daar met onze inlegzolen en steunzolen verandering in brengen De inlegzool voorkomt verwondingen en versnelt het genezingsproces bij bestaande verwondingen.  De inlegzolen zijn individueel aanpasbaar, voorkomen drukpunten en beschikken over een barrière die beschermt tegen het binnendringen van bacteriën. De loopzool van deze werkschoen is SRC genormeerd, dat is de hoogste normering op het gebied van anti-slip. Ook beschikt de PU-PU loopzool over stabiliserende profielnoppen in het middenvoetgedeelte. Deze noppen zorgen ervoor dat men de voet niet kan overstrekken. De loopzool is grof geprofileerd en beschikt over stabiliserende ondersteuning in het middenvoetgedeelte. De zool is voorzien van zowel een kunststofneus en een kunststof tussenzool waardoor de schoen geheel leder en metaal vrij is. De Dialution is voor verschillende problemen te gebruiken. Problemen als: diabetesvoeten, hallux valgus, zesteensvoeten, hamertenen of een extreem hoge wreef zijn te ondervangen met deze unieke werkschoenen. Opvallend is ook de onlangs geïntroduceerde serie WELLMAXX, waarbij in de tussenzool Infinergy® is verwerkt, een nieuw soort materiaal van BASF. Het bijzondere hieraan is de sterk dempende en verende werking, zoals die tot dusver alleen in sportschoenen voorkwam. Voor veiligheidsschoenen is dit echter nieuw en betekent het dan ook of een ongekend draagcomfort.

Sinds jaren belevert ELTEN via nationale en internationale dealers diverse doelgroepen zoals: industrie, logistiek, bouw en installatie, groenvoorziening, zorgsector, sociale werkplaatsen etc. een breed pakket aan moderne en functionele veiligheidsschoenen.

 

 

 • met hitte vervormbaar, gehydrofobeerd textiel CORDURA®
 • ademende binnenvoering van textiel
 • gepolsterde tong
 • hele inlegzool DIALUTION ESD
 • metaalvrije tussenzool
 • grof geprofileerde PU/PU zool DIALUTION
 • aangespoten PU-kruipneus
 • kunststof neus
 • EN ISO 20345 S3 SRC, type A
 • uitneembare en verwisselbare binnenschoen, bijzonder brede schachtinstap
 • ledervrij, brede pasvorm

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *