);
april 25, 2019

Horeca werkschoenen verplicht

In de horeca is het aanpoten. Klanten tevreden stellen, lekker eten en drinken. Speciaal voor de horeca zijn er daarom werkschoenen ontworpen die er stijlvol of juist sportief uitzien en die prima gedragen kunnen worden in de horecasector. In de horeca geldt dat jouw schoenen waterdicht en waterafstotend moeten zijn. Elke branche waar werkschoenen worden gedragen heeft zo zijn eigen specifieke wensen. Zo ook de horeca.

Wat zijn onze beste zwarte werkschoenen of horecaschoenen die verkoscht worden:

Nummer 1.

REDBRICK CLASSIC DAVID

De Redbrick Classic David is een nette S3 werkschoen van zwart nubuck leer. De schoenen zijn goed te dragen onder een pak. Redbrick Classic werkschoenen hebben een modieuze, geklede uitstraling en een hoog draagcomfort. Daarnaast bieden ze uw voeten ook de optimale bescherming die u mag verwachten van een S3 veiligheidsschoen. Redbrick werkschoenen blinken uit in hun grote range maten, kleuren, modellen en uitvoeringen met een uitmuntende pasvorm voor iedereen. Zo zijn er hoge en lage modellen klassieke veiligheidsschoenen en safety sneakers in de maten 36 t/m 51!

De Classic David is gemaakt van zwart nubuck leer met een motief in de stiksels en heeft een lederen voetbed. Deze herenschoenen zijn voorzien van een kevlar tussenzool, die beschermt tegen penetratie van scherpe voorwerpen, en een stalen neus die bijvoorbeeld bescherming biedt tegen vallende voorwerpen. Net als andere S3 modellen zijn de werkschoenen antistatisch en beschikken ze over schokabsorptie in de hak van de schoen.

REDBRICK CLASSICS DAVID
De Redbrick Classic David is een nette S3 werkschoen van zwart nubuck leer.

 

Werk je in de bediening of keuken? anti-slip profiel kan in beide functies belangrijk zijn. Wanneer je werkt in de horeca dan maak je over het algemeen lange dagen, sta en loop je de hele dag. Dit heeft invloed op je fysieke gesteldheid. Voor de horeca zijn er diverse normeringen verplicht per soort functie/werk.

  • Comfortabel, want er wordt veel gestaan en gelopen (in bijvoorbeeld de keuken)
  • Waterdicht (keuken)
  • Ademende eigenschappen (lang op staan / veel lopen)
  • Antislip (keuken)

 

safety jogger

Een van de onderwerpen waar naar gekeken wordt is de kleding en het schoeisel van het keukenpersoneel. Helaas blijkt dat dit niet altijd in orde is, dit ondanks het veiligheidsaspect. Vraag hiernaar bij de werkgever.

De werkgever (het bedrijf) behoord een ARBO-document te hebben waaruit blijkt hoe er veilig gewerkt dient te worden. Hierin staat ook vermeld waar de eventuele risico’s zijn & wat de juiste (veilige) manier is om hiermee om te gaan. Bijvoorbeeld door het te dragen van werkschoenen/veiligheidsschoenen. De werkgever is vereist veilig werken centraal te stellen & beleid (regels), procedures & controle hierop op te stellen om veilig te kunnen (samen)werken. De Inspectie SZW kan de werkgever een boete opleggen als hij de Arbowet overtreedt.

In Europa moeten de schoenen aan een norm voldoen deze norm word aangeduid met EN ISO 20345 : 2004 (CE EN-345). Er zijn verschillende niveaus welke allen door deze norm geclassificeerd dienen te worden. Alle klassen moeten voorzien zijn van een verharde neus (kunststof/ staal) welke minimaal 200J Kinetische Energie op moet kunnen vangen, wanneer dit gebeurt moet er minstens een hoogte overblijven van 14mm.

S1 Antistatisch, neemt energie op in de hiel. – (o.a. geschikt voor droge werkomstandigheden)
S2 Als S1 met verhoogde waterdichtheid/resistentie. – (o.a. geschikt voor in de keuken)
S3 Als S2 met een verharde tussenzool en antislipprofiel. – (o.a. geschikt voor de bouw)
S4 Als S1 maar dan van kunststoffen en dus 100% waterdicht. – (o.a. zeer geschikt voor natte werkomstandigheden)
S5 Als S4 met verharde tussenzool en antislipprofiel. – (o.a. geschikt voor de bouw)

 

Boete voor werknemer
Indien je deze ARBO-regels niet toepast als werkgever en werknemer kan ook de werknemer een boete opgelegd krijgen van de inspectie. Bijvoorbeeld als je verplichte beschermende middelen zoals veiligheidsschoenen of een veiligheidsbril niet gebruikt. Bij een controle van de Inspectie SZW zal een inspecteur de werknemer verhoren. Jouw verklaring neemt hij in zijn rapport op. Je krijgt een brief met een beschrijving van de overtreding en de boete. Je hebt 2 weken om hierop te reageren. De Inspectie SZW houdt rekening met jouw reactie bij de uiteindelijke beslissing.

 

Onderhoud en gebruik

– Veiligheidsschoenen zijn ontwikkeld voor meerdere gebruiksomstandigheden, gebruik deze dus alleen waarvoor ze bedoeld zijn.
– Bent u in het bezit van eigen inlegzolen kies dan altijd voor schoeisel met een uitneembare inlegzool, zo kunt u uw eigen zolen in de schoenen dragen
– De schoenen met de juiste pasvorm geven comfort en dienen voor de eigen veiligheid
– Wanneer u schoenen nat zijn geworden laat deze dan langzaam drogen en zet ze nooit te drogen onder of de kachel, eventueel net als vroeger met ouwe kranten
– Wanneer u last heeft van transpirerende voeten is het verstandig om 2 paar inlegzooltjes te gebruiken zodat u deze afwisselend kunt dragen. Vervang deze ook op tijd, dit voor de levensduur van uw schoenen en onderhoud van de voeten
– Gebruik goede sokken, schoenen en sokken werken samen voor een optimale vochtafvoering en comfortabele droge voeten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.